Psicologia dona

Psicologia familiar

Psicologia forense

Sexologia clínica

Teràpia de parella

Blog

El dia que el mòbil em va separar de la parella

Avui en dia , quan ens asseiem a taula per dinar o sopar , ja no sorprèn veure com tots els comensals col · loquen el mòbil sobre la taula , com si fos un complement més de la vaixella . Ja forma part del ritual . Ningú vol separar d’aquest aparell i haver de perdre per una estona la connexió amb el món .

Això implica que quan algú rep un senyal acústic , interromprà la conversa per consultar el telèfon i esbrinar què passa : qui li envia un whatsapp , o qui ha posat un “m’agrada ” en l’última foto penjada a Facebook , per exemple. Aquest nou hàbit ens genera dependència perquè constantment vols assabentar-te de les últimes novetats i està fent que canviem la manera que tenim de relacionar-nos amb els altres .

Les xarxes socials pregonen la idea que , gràcies a elles , àmplies teva ” cercle d’amistats ” , que estàs connectat amb persones de tot el món permanentment . No obstant això , tot i que això pugui ser veritat , també està afectant a la relació que tenim amb les persones més properes ( probablement , els teus veritables amistats ) . Mantenir una conversa amb algú de tu a tu cada vegada és més difícil , si no és que es silencia o s’oculta el mòbil . Els senyals acústics , o les vibracions que emeten , interrompen constantment qualsevol activitat i provoquen distracció : ja sigui cuinant , treballant , conduint o simplement mantenint una conversa amb un altre . El telèfon intel · ligent ens aïlla del nostre entorn més pròxim; aixeca una barrera entre tu i la persona que tens al costat . A la consulta , cada vegada amb més freqüència , em descriuen la següent escena : una parella asseguda al sofà , després de sopar , la TV encesa i un dels dos , o tots dos , absorbits per la seva mòbil , perduts en la immensitat de possibilitats que els ofereix internet. És així com la comunicació es ressent , perquè si no és a la nit ( que és l’únic moment del dia en què , després d’acabar totes les obligacions , tenim per parlar ) , quan parlem ? ? ?

D’altra banda , estar pendent sempre del mòbil fa augmentar l’ansietat perquè impedeix concentrar-te en altres tasques i , a la llarga , això pot provocar problemes de salut ( en menor o major grau , depèn de cada persona i de les circumstàncies ) . A més , pot generar desconfiança en la parella . Només cal visualitzar : la seva parella no para de fer servir el mòbil , quan li arriba un missatge va a consultar-lo ia respondre , quan li vols explicar alguna cosa el notes distret perquè està pendent del telèfon , … pots pensar que no et presta prou atenció i sentir que s’està creant una certa distància entre vosaltres … Si, a més , la relació té algunes mancances , el membre més insegur o amb més baixa autoestima pot començar a recelar de l’actitud de l’altre .

Per combatre tots aquests inconvenients , hem de començar a posar límits als ‘ telèfons intel · ligents’ , perquè cada vegada seran més necessaris en les nostres vides . Hem dominar la màquina , no a l’inrevés . Per tant , seria recomanable apagar el mòbil en determinats moments del dia , especialment quan necessitem concentrar-nos en alguna tasca . Res és tan important com per estar disponibles les 24 hores del dia , no troba ? També és bona idea silenciar el mòbil o amagar mentre compartim taula amb algú . Si t’arriba un missatge , no corris a respondre si en aquest moment estàs fent alguna altra cosa . No hi ha res , ni ningú, que no pugui esperar . I sobretot , si vius massa ” enganxat” al mòbil , intenta controlar perquè la dependència no vagi a més ( i la teva relació , a menys) .

No hi ha comentaris encara.

Deixa un comentari

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari.

Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies