Psicologia dona

Psicologia familiar

Psicologia forense

Sexologia clínica

Teràpia de parella

Blog

VAGINAL O CLITORIANA?

Encara avui en dia, escolto a la consulta etiquetes com aquesta relatives a l’orgasme femení, que no tenen cap sentit i sobretot cap evidència científica. Ja fa molts anys que es va desterrar aquesta creença, tot i així, moltes dones encara es preocupen perquè no arriben a l’orgasme mitjançant el coit. Aquest mite és culpa de Freud, que era de l’opinió que el clítoris era una font immadura de plaer, una simple plataforma de llançament per a l’orgasme vaginal més “madur” que per descomptat, s’havia de produir a través de les relacions sexuals coitals. Va ser també el famós psicoanalista, el qui qualificava a les dones que no podien obtenir plaer mitjançant la penetració, de frígides.

Avui en dia sabem, que el clítoris és el màxim responsable del plaer femení. Disposa de més de 8.000 fibres nervioses que interactuen amb unes 15.000 fibres nervioses més que treballen a la zona pèlvica. Les dones que manifesten experimentar orgasmes exclusivament vaginals s’expliquen bé, perquè segons la postura es pot estar estimulant el clítoris a la vegada, sense que la dona sigui conscient d’això, o bé, perquè la vagina està interconnectada via nervis amb el clítoris. De fet, només el primer terç de la vagina, és a dir, l’entrada de la mateixa, té terminacions nervioses sensibles a l’estimulació que provoca una penetració. Després, això sí, algunes dones gaudeixen molt d’una penetració profunda perquè o bé s’estimula l’anomenat punt G, o bé a tocar del coll de l’úter.

Per tal de gaudir mitjançant la penetració sembla que també influeix la distància que hi ha entre el clítoris i la vagina segons un estudi del doctor Kim Wallen i la dra. Elisabeth Lloyd. D’acord amb aquests investigadors, les dones que manifestaven tenir orgasmes amb la penetració amb més regularitat tenien una distància entre el seu clítoris i la seva vagina inferior a 2,5 cm. Per tant, segons ells, algunes dones estan anatòmicament més predisposades a aconseguir el plaer a través del coit.

No és hem d’obsessionar per la via com aconseguim l’orgasme, el més important és poder-ne gaudir. Si ets capaç de provocar-lo, fomenta-ho, perquè obtindràs molts beneficis. Algunes persones no poden arribar a aquest punt per una sèrie de dificultats i de problemes, és el que anomenem anorgàsmia,i són aquestes les que necessiten ajuda professional, però sobre aquest tema en parlarem un altre dia.

Rocío Rico

No hi ha comentaris encara.

Deixa un comentari

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari.

Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies